Simboluri magice - pentagrama

Simboluri magice - pentagrama
Pentagrama este simbolul construit dintr-o stea încadrată într-un cerc. Întotdeauna cu 5 colțuri, fiecare are propria semnificație.
Colțul îndreptat în sus al stelei reprezintă spiritul. Celelalte patru colțuri reprezintă cele patru elemente: pământul, aerul, focul și apa. Toate aceste cinci elemente sunt indispensabile vieții și fac parte din oricare din noi.
Suport lumanari Pentagrama cu Iedera
Tablou canvas zana Tesatoarea de Vraji 19x25cm - Anne Stokes
Tablou canvas zana Tesatoarea de Vraji 19x25cm - Anne Stokes Tablouri Canvas
Tablou canvas zana Tesatoarea de Vraji 19x25cm - Anne Stokes Printul de...
45,00 RON
Suport lumânări Pentagramă cu iederă 6%
Suport lumânări Pentagramă cu iederă Suporturi lumânări
În adâncurile pădurii fermecate, ascunse sub frunze de iederă și petice de...
173,89 RON
163,00 RON

Prin purtarea unei pentagrame sub forma unei bijuterii, fie pandantiv, fie cercei sau brățară, sau prin plasarea unei decorațiuni în forma unei pentagrame în casă faci o declarație a faptului că ești conectat cu elementele și respecți mama natură. Este de asemenea, după cum vei vedea mai jos, un talisman pentru protecție și putere.


Numărul cinci a fost dintotdeauna privit ca mistic și magic, dar în același timp în esență uman. Avem câte cinci degete la fiecare mână sau picior. Avem cinci simțuri. Sunt cinci perioade sau inițieri în viața noastră. Numărul cinci este asociat cu planeta Marte. Semnifică severitate, conflict și armonie obținută în urma conflictului. Rănile lui Iisus pe cruce au fost cinci. Sunt cinci stâlpi ai credinței musulmane și cinci perioade zilnice de rugăciune. Cinci erau de asemenea și virtuțile cavalerului medieval- generozitatea, curtoazia, castitatea, onoarea și credința.

Numărul cinci este prim.
Cea mai simplă stea- pentagrama- are nevoie de cinci linii pentru a fi desenată.
În virtutea expresiei fiecare om este o stea, putem suprapune corpul uman pe o pentagramă, cu capul și cele patru membre în fiecare colț al acesteia, iar aparatul reproducător exact în centru. Acesta este omul în microcosmos, simbolizând locul nostru în Univers.

Pentagrama are reputația de a oferi o puternică protecție împotriva răului, un simbol al conflictului ce apără purtătorul și casa acestuia. Pentagrama are cinci străjeri ascuțiți și un pântec protector -un pentagon, în centru.

Suport conuri tamaie in forma de cazan Pentagrama 8cm
Suport conuri tamaie in forma de cazan Pentagrama 8cm Suporturi conuri tămâie
Suport conuri tamaie in forma de cazan Pentagrama. Construit din rasina...
63,00 RON
Statueta Zeita Lunii 20 cm
Statueta Zeita Lunii 20 cm Statuete
Statueta Zeita Lunii. Dimensiune: 20 cm
193,00 RON

 În desenarea unei pentagrame, sunt atribuite cele cinci elemente colțurilor acesteia. Colțul de sus este spiritul, cele două colțuri de la bază sunt elementele fixe - pământul și focul iar cele două mediane sunt elementele eterice, curgătoare - apa și aerul. 
Pentagrama cu un colț în sus semnifică supremația spiritului asupra materiei și este un simbol al corectitudinii, al dreptății. Atunci când două colțuri sunt în sus, accentul este pus pe natura carnală a omului.

Pentagrama poate fi văzută și ca simbol al călătoriei spirituale a omului. Scânteia vieții dăruită de Dumnezeu, sursa divină a vieții coboară în cea mai simplă formă embrionică (pământul), ridicându-se apoi spre creșterea, curgerea naturală a vieții (apa - aerul) apoi coborând din nou spre purificarea focului înainte de a urca iar ca și scânteie divină pentru a se întoarce către sursă (spiritul). 

O pentagramă poate fi deschisă, fără cercul protector. Aceasta este forma activă a pentagramei, simbolizând o exteriorizare a sinelui, pregătit pentru conflict, conștient, activ. Pentagrama dechisă reprezintă o abordare activă, expansivă.

Pandantiv otel inoxidabil Pentagrama cu sageti - alb
Pandantiv otel inoxidabil Pentagrama cu sageti - alb Bijuterii - pandantive, coliere
Pandantiv otel inoxidabil Pentagrama cu sageti - alb. Prin purtarea...
65,00 RON

Cercul din jurul pentagramei cuprinde și protejează. Cercul simbolizează eternitatea și infinitatea precum și ciclurile naturii și vieții. Cercul ce atinge toate cele cinci colțuri indică faptul că spiritul, pământul, aerul, focul și apa sunt toate interconectate.
Pentagrama cu cerc este forma pasivă ce implică natura spirituală a cercului magic, dar și natura secretă a simbolului.

Pandantiv argint Grifonul lui Nemesis - Anne Stokes
Pandantiv argint Grifonul lui Nemesis - Anne Stokes Bijuterii - pandantive, coliere
Nemesis, zeița justiției, își împărțea judecata dintr-o caleașcă trasă de...
250,00 RON
Pandantiv viking Pentagramă cu rune 1%
Pandantiv viking Pentagramă cu rune Bijuterii - pandantive, coliere
Pentagrama magică, încercuită și îmbunătățită de puternicele rune, este...
65,74 RON
65,00 RON

Până în Evul mediu târziu, cele cinci colțuri ale pentagramei reprezentau cele cinci răni suferite de Iisus pe cruce. Pentagrama era un simbol al Salvatorului omenirii. Apoi biserica a ales crucea drept un simbol mai semnificativ al Creștinătății, iar folosirea pentagramei în acest scop a încetat.

Taguri:

Comentarii