Simboluri magice - pentagrama

Simboluri magice - pentagrama
Pentagrama este simbolul construit dintr-o stea încadrată într-un cerc. Întotdeauna cu 5 colțuri, fiecare are propria semnificație.
Colțul îndreptat în sus al stelei reprezintă spiritul. Celelalte patru colțuri reprezintă cele patru elemente: pământul, aerul, focul și apa. Toate aceste cinci elemente sunt indispensabile vieții și fac parte din oricare din noi.

http://www.fandecor.ro/cumpara/suport-lumanari-pentagrama-cu-iedera-1421
Suport lumânări Pentagramă cu iederă

Prin purtarea unei pentagrame sub forma unei bijuterii, fie pandantiv, fie cercei sau brățară, sau prin plasarea unei decorațiuni în forma unei pentagrame în casă faci o declarație a faptului că ești conectat cu elementele și respecți mama natură. Este de asemenea, după cum vei vedea mai jos, un talisman pentru protecție și putere.

http://www.fandecor.ro/cumpara/pandantiv-viking-pentagrama-celtica-529
Pandantiv Pentagramă celtică 
Numărul cinci a fost dintotdeauna privit ca mistic și magic, dar în același timp în esență uman. Avem câte cinci degete la fiecare mână sau picior. Avem cinci simțuri. Sunt cinci perioade sau inițieri în viața noastră. Numărul cinci este asociat cu planeta Marte. Semnifică severitate, conflict și armonie obținută în urma conflictului. Rănile lui Iisus pe cruce au fost cinci. Sunt cinci stâlpi ai credinței musulmane și cinci perioade zilnice de rugăciune. Cinci erau de asemenea și virtuțile cavalerului medieval- generozitatea, curtoazia, castitatea, onoarea și credința.
Numărul cinci este prim. Cea mai simplă stea- pentagrama- are nevoie de cinci linii pentru a fi desenată.
În virtutea expresiei fiecare om este o stea, putem suprapune corpul uman pe o pentagramă, cu capul și cele patru membre în fiecare colț al acesteia, iar aparatul reproducător exact în centru. Acesta este omul în microcosmos, simbolizând locul nostru în Univers.
Pentagrama are reputația de a oferi o puternică protecție împotriva răului, un simbol al conflictului ce apără purtătorul și casa acestuia. Pentagrama are cinci străjeri ascuțiți și un pântec protector -un pentagon, în centru.

http://www.fandecor.ro/cumpara/inel-ritualic-celtic-922
Inel ritualic celtic
 În desenarea unei pentagrame, sunt atribuite cele cinci elemente colțurilor acesteia. Colțul de sus este spiritul, cele două colțuri de la bază sunt elementele fixe - pământul și focul iar cele două mediane sunt elementele eterice, curgătoare - apa și aerul. 
Pentagrama cu un colț în sus semnifică supremația spiritului asupra materiei și este un simbol al corectitudinii, al dreptății. Atunci când două colțuri sunt în sus, accentul este pus pe natura carnală a omului.
Pentagrama poate fi văzută și ca simbol al călătoriei spirituale a omului. Scânteia vieții dăruită de Dumnezeu, sursa divină a vieții coboară în cea mai simplă formă embrionică (pământul), ridicându-se apoi spre creșterea, curgerea naturală a vieții (apa - aerul) apoi coborând din nou spre purificarea focului înainte de a urca iar ca și scânteie divină pentru a se întoarce către sursă (spiritul). 
O pentagramă poate fi deschisă, fără cercul protector. Aceasta este forma activă a pentagramei, simbolizând o exteriorizare a sinelui, pregătit pentru conflict, conștient, activ. Pentagrama dechisă reprezintă o abordare activă, expansivă.

http://www.fandecor.ro/cumpara/bratara-piele-pentagrare-1588
Brățară piele Pentagrare
Cercul din jurul pentagramei cuprinde și protejează. Cercul simbolizează eternitatea și infinitatea precum și ciclurile naturii și vieții. Cercul ce atinge toate cele cinci colțuri indică faptul că spiritul, pământul, aerul, focul și apa sunt toate interconectate.
Pentagrama cu cerc este forma pasivă ce implică natura spirituală a cercului magic, dar și natura secretă a simbolului.

http://www.fandecor.ro/cumpara/set-suporturi-lumanari-pentagramele-lunii-1417
Suporturi lumânări Pentagramele lunii
Până în Evul mediu târziu, cele cinci colțuri ale pentagramei reprezentau cele cinci răni suferite de Iisus pe cruce. Pentagrama era un simbol al Salvatorului omenirii. Apoi biserica a ales crucea drept un simbol mai semnificativ al Creștinătății, iar folosirea pentagramei în acest scop a încetat.

Comentarii