Artiști fantasy - Anne Stokes
   Una dintre cele mai cunoscute creatoare de opere de artă fantasy din întreaga lume, Anne Stokes, s-a născut în Londra, Marea Britanie și acum trăiește în Leeds, în frumosul ținut Yorkshire din aceeași țară. 

   A început să lucreze ca și designer de bunuri de consum, apoi pe cont propriu ca și ilustrator pentru o serie de cărți, jocuri și produse bazate pe acestea. Pe măsură ce cariera sa progresa, a putut să se bazeze doar pe licențele vândute pentru creațiile ei proprii inspirate din lumea fantasy.

   Lucrările Annei au devenit teme pentru diverse produse, incluzând bijuterii, decorațiuni și diverse produse de aromaterapie.

   Arta fantasy a Annei Stokes are drept caracteristici un design izbitor și portretizarea foarte realistă a unor personaje fantastice. Arta ei acoperă o largă gamă de subiecte, de la romantica pădure fermecată până la întunecata lume subterană a vampirilor. Subiectele clasice sunt reinventate cu un design de un impact puternic și creaturi noi sunt aduse la viață într-un mod unic și atrăgător. 

 


 

    Iată mai jos câteva răspunsuri pe care chiar Anne le-a dat despre munca și viața ei, pe site-ul propriu http://www.annestokes.com/:


     De unde îți vin ideile?
    ”Câteodată văd un copac, sau o fereastră în biserică, sau ceva pe drum când ies să-mi plimb cățelul, sau felul în care cade lumina pe un obiect și toate astea îmi dau idei. Îmi place să iau mereu cu mine un mic aparat foto digital și fac poze la orice mă impresionează. De asemenea am mereu la mine hârtie pentru schițe. Spre exemplu uite un copac neobișnuit pe care l-am văzut în timp ce mă plimbam prin pădure. Crengile erau crescute una peste alta și mi se părea că seamănă cu o stea. De aici mi-a venit ideea să creez dragonul în pentagramă, unde crengile formează în mod magic o formă de stea care a atras atenția unui mic dragon de pădure. Poate creierul meu funcționează un pic diferit dar când m-am uitat la acest copac pur și simplu am văzut desenul pe care l-am creat mai târziu!

   Câteodată unele companii îmi dau o temă anume și atunci trebuie să ma gândesc la o bună modalitate să creez o operă de artă nouă dintr-o temă clasică precum un înger sau un unicorn. Întotdeauna încerc să aduc ceva unic în arta mea, fie prin designul imaginii sau prin stilul personajului, dar cel mai important desenez cu inima.”

   Găsești produsele create de Anne aici: https://www.gothicfairy.ro/catalog/brand/anne-stokes-1000003
Produse de comparat (/5)