Argintul - proprietățile mistice ale metalului lunii

Argintul - proprietățile mistice ale metalului lunii
Argintul este unul din cele mai prețioase metale cunoscute pe Pământ. Prețuit din cele mai vechi timpuri pentru puterea sa și pentru frumusețea strălucitoare, argintul a fost privit drept un metal sacru cu mult înainte să devină folosit în tranzacții comerciale.

Religiile străvechi ce venerau luna prețuiau acest metal, modelându-l în bijuterii, obiecte ritualice, cupe, oglinzi, clopoțele etc și inscripționându-l pentru a-l folosi drept talismane. Argintul era sinonim cu luna însăși și se credea că este fluid și adaptabil minții și voinței umane.

Pandantiv argint Inimă de lup
Pandantiv argint Inimă de lup Bijuterii - pandantive, coliere
Pandantiv argint Inimă de lup, realizat cu mare măiestrie după creaţia...
17500 RON
Pandantiv Ciocanul lui Thor - argint
Pandantiv Ciocanul lui Thor - argint Bijuterii - pandantive, coliere
Ciocanul lui Thor era văzut drept un simbol al consacrării și al puterii...
11900 RON

Conform credințelor oculte, fiecare planetă are propriul său spirit, sau înger suprem ce își exercită puterea asupra funcțiilor planetei și a metalului său sacru. Îngerul ce stăpânește luna are puterea de a transmuta orice în argint și puterea de a stăpâni apa și mareele oceanelor.

Inel argint Ochiul lui Horus R893
Inel argint Ochiul lui Horus R893 Bijuterii - inele
Ochiul lui Horus este purtat pentru protecție împotriva răului,...
9900 RON

În Alchimie, în studiul relației dintre elemente/ metale și planete, argintul și corespondentul său, luna, reprezintă ”materia prima” - substanța pură, neformată, primordială, având proprietățile apei. Argintul alchemic este pasiv, ca o oglindă și virgin, pur iar conform celor spuse de Titus Burckhardt: ”Luna era considerată a fi analogul sufletului în starea sa de receptivitate pură, în timp ce sufletul transmutat și iluminat de spirit era analogul soarelui și al metalului său aurul”.

Pandantiv argint Angel Caller - Clopotel pentru inger
Pandantiv argint Angel Caller - Clopotel pentru inger BIJUTERII
Pandantivul Angel Caller, sau în traducere liberă Clopoțel pentru îngerul...
11700 RON

Argintul este ca o formă densă a luminii lunii, foarte asemănător lunii în strălucirea și puterea sa de a reflecta, nerivalizat de orice alt metal. Argintul reflectă lumina ce cade pe el nediminuată și aproape neschimbată. 
Argintul controlează procesele de vitalizare, regenerare și reproducție - în general toate procesele constructive ce creează substanță vie. Precum luna este corpul ceresc cel mai aproape de pământ, așa dinamica argintului preia acele procese ce trec dincolo de legile pământești, în regatul dintre pământ și lună.
Precum luna și apa, argintul reflectă perfect lumina și de asemenea este o oglindă pentru suflet, aducând oamenilor calm și echilibru. Argintul este folosit pentru a ”atrage luna” în timpul ceremoniilor lunare, dând purtătorului puterea de a folosi energia lunii și protejându-l de energii negative.


Cercei argint Triskelion
Cercei argint Triskelion Bijuterii - cercei
Cercei argint Triskelion. Triskelionul personifică soarele sau valurile...
2500 RON
Talisman argint cu hematit Crucea Arhanghelului Mihail
Talisman argint cu hematit Crucea Arhanghelului Mihail Bijuterii - pandantive, coliere
Talismanul din argint cu hematit Crucea Arhanghelului Mihail face parte...
32000 RON

Un alt aspect al credinței în puterile mistice ale argintului este acela că purtând bijuterii de argint vei fi armonizat cu vibrațiile și curgerea universului. Este metalul emoțiilor, al iubirii și al vindecării iar proprietățile argintului sunt mai puternice în timpul lunii pline și lunii noi.

Printre celelalte proprietăți metafizice și mistice ale argintului, se numără: manifestarea abundenței, a prosperității; îmbunătățirea elocvenței în conversații; înlăturarea negativității; creșterea puterii percepției; trezește și îmbunătățește capacitățile intuitive; întărirea conexiunii între corpul astral și cel fizic; creșterea puterii pietrelor prețioase și a cristalelor, în special Piatra Lunii, Ametist, Quarț și Turcoaz; purtat noaptea întărește capacitatea de a avea vise premonitorii; plasat pe frunte, ajută la activarea și deschiderea chakrei celui de-al treilea ochi.

În astrologie, argintul este asociat cu zodiile Rac și Vărsător, cu elementul Apă și direcția Vest.