Argintul - proprietățile mistice ale metalului lunii
Argintul este unul din cele mai prețioase metale cunoscute pe Pământ. Prețuit din cele mai vechi timpuri pentru puterea sa și pentru frumusețea strălucitoare, argintul a fost privit drept un metal sacru cu mult înainte să devină folosit în tranzacții comerciale.

Religiile străvechi ce venerau luna prețuiau acest metal, modelându-l în bijuterii, obiecte ritualice, cupe, oglinzi, clopoțele etc și inscripționându-l pentru a-l folosi drept talismane. Argintul era sinonim cu luna însăși și se credea că este fluid și adaptabil minții și voinței umane.


Conform credințelor oculte, fiecare planetă are propriul său spirit, sau înger suprem ce își exercită puterea asupra funcțiilor planetei și a metalului său sacru. Îngerul ce stăpânește luna are puterea de a transmuta orice în argint și puterea de a stăpâni apa și mareele oceanelor.


În Alchimie, în studiul relației dintre elemente/ metale și planete, argintul și corespondentul său, luna, reprezintă ”materia prima” - substanța pură, neformată, primordială, având proprietățile apei. Argintul alchemic este pasiv, ca o oglindă și virgin, pur iar conform celor spuse de Titus Burckhardt: ”Luna era considerată a fi analogul sufletului în starea sa de receptivitate pură, în timp ce sufletul transmutat și iluminat de spirit era analogul soarelui și al metalului său aurul”.


Argintul este ca o formă densă a luminii lunii, foarte asemănător lunii în strălucirea și puterea sa de a reflecta, nerivalizat de orice alt metal. Argintul reflectă lumina ce cade pe el nediminuată și aproape neschimbată. 
Argintul controlează procesele de vitalizare, regenerare și reproducție - în general toate procesele constructive ce creează substanță vie. Precum luna este corpul ceresc cel mai aproape de pământ, așa dinamica argintului preia acele procese ce trec dincolo de legile pământești, în regatul dintre pământ și lună.
Precum luna și apa, argintul reflectă perfect lumina și de asemenea este o oglindă pentru suflet, aducând oamenilor calm și echilibru. Argintul este folosit pentru a ”atrage luna” în timpul ceremoniilor lunare, dând purtătorului puterea de a folosi energia lunii și protejându-l de energii negative.


Un alt aspect al credinței în puterile mistice ale argintului este acela că purtând bijuterii de argint vei fi armonizat cu vibrațiile și curgerea universului. Este metalul emoțiilor, al iubirii și al vindecării iar proprietățile argintului sunt mai puternice în timpul lunii pline și lunii noi.

Printre celelalte proprietăți metafizice și mistice ale argintului, se numără: manifestarea abundenței, a prosperității; îmbunătățirea elocvenței în conversații; înlăturarea negativității; creșterea puterii percepției; trezește și îmbunătățește capacitățile intuitive; întărirea conexiunii între corpul astral și cel fizic; creșterea puterii pietrelor prețioase și a cristalelor, în special Piatra Lunii, Ametist, Quarț și Turcoaz; purtat noaptea întărește capacitatea de a avea vise premonitorii; plasat pe frunte, ajută la activarea și deschiderea chakrei celui de-al treilea ochi.

În astrologie, argintul este asociat cu zodiile Rac și Vărsător, cu elementul Apă și direcția Vest.

Articole similare

7 pasi pentru a te conecta cu ingerul tau
7 pasi pentru a te conecta cu ingerul tau
Îngerii sunt cu adevărat universali. Un procent mult mai mare decât oamenii care cred în orice religie mondială, cred în îngeri. Asta deoarece îngerii sunt esențiali pentru majoritatea religiilor...
Însoțitorii Divini: Îngerii si Ghizii Spirituali
Însoțitorii Divini: Îngerii si Ghizii Spirituali
Chiar și atunci când simți că ești complet singur, există însoțitori divini care sunt mereu cu tine. Înainte de încarnare, ei au ales să te însoțească de-a lungul vieții, din momentul primei tale...
Produse de comparat (/5)