Bețișoarele de tămâie - beneficii și utilizari

Bețișoarele de tămâie - beneficii și utilizari
Cei mai mulți dintre noi folosesc bețișoarele de tămâie pentru împrospătarea și parfumarea aerului într-o încăpere dar utilitatea lor este mult mai mare.


Tămâia a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru eliberarea minții de gânduri negative, pentru crearea unui spațiu de calm și relaxare, pentru curățarea de energie negativă atât a minții cât și a casei. 

În funcție de rășinile și de plantele utilizate, folosirea tămâiei vă poate oferi o serie de beneficii care pot îmbunătăți sănătatea trupului sau a minții, sau relațiile, pe lânga faptul că vă umple casa cu arome minunate.

Arderea bețișoarelor de tămâie poate deveni un ritual de relaxare, de alungare a stresului, de purificare a gândurilor și energiei, de îmbunătățire a concentrării în perioadele de studiu.

Conuri tamaie parfumata pentru echilibrarea Chakrei Coroana
Conuri tamaie parfumata pentru echilibrarea Chakrei Coroana AROMATERAPIE - lumanari, tamaie, uleiuri, plante uscate si suporturi
Conuri tamaie parfumata pentru echilibrarea Chakrei Coroana Pune-ți în...
35,00 RON


Pot fi folosite în scop pasiv, de relaxare și curățare a energiilor negative, sau în scop activ, pentru concentrarea minții și atingerea scopurilor.

Dar ce este tămâia? Tămâia este compusă din bio-materiale aromatice, ce eliberează un miros plăcut atunci când ard. Este posibil ca folosirea acesteia să își aibă originea în Egiptul Antic, unde rășinile copacilor aromatici erau importate de pe țărmurile arabe și somaleze pentru a fi folosite în ritualuri religioase.

Scrierile străvechi aduc câteva indicii despre cum religiile și culturile antice foloseau aroma rezultată din arderea plantelor, florilor, frunzelor și a altor materiale naturale în practici spirituale și ritualuri. La început tămâia conținea doar câteva rășini și miere. Cu timpul au fost adăugate diferite ierburi, coajă măcinată de copaci, plante și rășini și a căpătat multiple întrebuințări, pe măsură ce oamenii descopereau calitățile medicinale ale acestora.

Conuri tamaie parfumata Backflow Satya - Dragons Blood
Conuri tamaie parfumata Backflow Satya - Dragons Blood AROMATERAPIE - lumanari, tamaie, uleiuri, plante uscate si suporturi
Pachet de 24 conuri de tamaie backflow - Satya - Dragons Blood Conurile...
35,00 RON
Conuri tamaie parfumata Backflow Satya - Nag Champa
Conuri tamaie parfumata Backflow Satya - Nag Champa AROMATERAPIE - lumanari, tamaie, uleiuri, plante uscate si suporturi
Pachet de 24 conuri de tamaie backflow - Satya - Nag Champa Conurile de...
35,00 RON
Conuri tamaie parfumata Backflow - parfum de iasomie 25%
Conuri tamaie parfumata Backflow - parfum de iasomie AROMATERAPIE - lumanari, tamaie, uleiuri, plante uscate si suporturi
Conurile de tămâie parfumată eliberează în aer, atunci când sunt arse, un...
43,00 RON
32,00 RON

Rămășițe de tămâie vechi de mii de ani au fost găsite în toată lumea deci poate fi trasă concluzia că folosirea tămâiei a fost parte a diferitelor culturi din cele mai vechi timpuri. De exemplu, atunci când a fost descoperit mormântul lui Tutankamon, acesta era înconjurat de o cantitate imensă de uleiuri parfumate și de tămâie.
Tămâia și aromaterapia merg mână în mână. Cu tămâia potrivită, se pot folosi proprietățile sale pentru a reduce stresul, anxietatea și frica, îndepărta insomnia și accelera vindecarea. De asemenea se poate folosi pentru a stimula și reînnoi energia, a curăța aerul, a purifica spațiul și a-l pregăti pentru meditație și rugăciune. Stimularea olfactivă pe care arderea tămâiei o produce are diverse efecte - fizice, emoționale și psihologice, în funcție de ingredientele folosite.

Mai jos sunt enumerate câteva din proprietățile magice ale diferitelor tipuri de tămâie.

 • Vise profetice, îmbunătățirea legăturii cu subconștientul, creșterea puterilor mistice: Regina nopții, Opium, Opium negru, Visele Zânelor, Iasomie.
 • Noroc: Regina Nopții, Iasomie
 • Iubire: Regina Nopții, Mosc Alb, Trandafir și mosc, Mosc Egiptean, Sânge de dragon, Iasomie, Frangipani
 • Bani și prosperitate: Regina Nopții, Salvie, Patchouli, Iasomie
 • Echilibru și armonie: Regina nopții, Sânge de dragon
 • Vindecare: Regina Nopții, Mosc Alb, Santal, Salvie, Levănțică
 • Curaj: Mosc Alb, Sânge de dragon
 • Protecție: Santal, Levănțică, Cocos, Patchouli, Sânge de dragon
 • Purificare: Santal, Levănțică, Sânge de dragon, Iasomie
 • Insomnii: Opium, Regina Nopții, Levănțică
 • Spații ritualice: Pagan Magic, Bewitching
 • Înțelepciune: Salvie, Iasomie
 • Claritate: Salvie, Sânge de dragon
 • Fertilitate: Patchouli
 • Afrodisiac: Mosc Egiptean, Vanilie, Iasomie, Aphrodisia
 • Energie: Vanilie
 • Îmbunătățirea memoriei: Vanilie, Fankincense
 • Concentrare și studiu: Frankincense 
Este foarte important ca tămâia să fie de calitate, să folosească materii prime naturale, altfel poate fi chiar toxică.

Comentarii