Bețișoarele de tămâie - beneficii și utilizari

Bețișoarele de tămâie - beneficii și utilizari
Cei mai mulți dintre noi folosesc bețișoarele de tămâie pentru împrospătarea și parfumarea aerului într-o încăpere dar utilitatea lor este mult mai mare.


Tămâia a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru eliberarea minții de gânduri negative, pentru crearea unui spațiu de calm și relaxare, pentru curățarea de energie negativă atât a minții cât și a casei. 

În funcție de rășinile și de plantele utilizate, folosirea tămâiei vă poate oferi o serie de beneficii care pot îmbunătăți sănătatea trupului sau a minții, sau relațiile, pe lânga faptul că vă umple casa cu arome minunate.

Arderea bețișoarelor de tămâie poate deveni un ritual de relaxare, de alungare a stresului, de purificare a gândurilor și energiei, de îmbunătățire a concentrării în perioadele de studiu.


Pot fi folosite în scop pasiv, de relaxare și curățare a energiilor negative, sau în scop activ, pentru concentrarea minții și atingerea scopurilor.

Dar ce este tămâia? Tămâia este compusă din bio-materiale aromatice, ce eliberează un miros plăcut atunci când ard. Este posibil ca folosirea acesteia să își aibă originea în Egiptul Antic, unde rășinile copacilor aromatici erau importate de pe țărmurile arabe și somaleze pentru a fi folosite în ritualuri religioase.

Scrierile străvechi aduc câteva indicii despre cum religiile și culturile antice foloseau aroma rezultată din arderea plantelor, florilor, frunzelor și a altor materiale naturale în practici spirituale și ritualuri. La început tămâia conținea doar câteva rășini și miere. Cu timpul au fost adăugate diferite ierburi, coajă măcinată de copaci, plante și rășini și a căpătat multiple întrebuințări, pe măsură ce oamenii descopereau calitățile medicinale ale acestora.

Conuri tamaie backflow mari Native Soul - Salvie Alba si Sange de Dragon

Rămășițe de tămâie vechi de mii de ani au fost găsite în toată lumea deci poate fi trasă concluzia că folosirea tămâiei a fost parte a diferitelor culturi din cele mai vechi timpuri. De exemplu, atunci când a fost descoperit mormântul lui Tutankamon, acesta era înconjurat de o cantitate imensă de uleiuri parfumate și de tămâie.
Tămâia și aromaterapia merg mână în mână. Cu tămâia potrivită, se pot folosi proprietățile sale pentru a reduce stresul, anxietatea și frica, îndepărta insomnia și accelera vindecarea. De asemenea se poate folosi pentru a stimula și reînnoi energia, a curăța aerul, a purifica spațiul și a-l pregăti pentru meditație și rugăciune. Stimularea olfactivă pe care arderea tămâiei o produce are diverse efecte - fizice, emoționale și psihologice, în funcție de ingredientele folosite.

Mai jos sunt enumerate câteva din proprietățile magice ale diferitelor tipuri de tămâie.


Poti de asemenea incerca mixurile magice proprii furnizorilor nostri, pe care le gasesti AICI.

Este foarte important ca tămâia să fie de calitate, să folosească materii prime naturale, altfel poate fi chiar toxică.