Ritualuri recomandate pentru a te alinia cu fazele lunii

Luna este adesea descrisă ca un simbol al femininului, o întruchipare a ritmului timpului, o frumoasă forță care poate afecta orice, de la valurile oceanului până la emoțiile noastre.

Pentru mine, întotdeauna a existat ceva mistic la lună. Privind în sus, spre strălucirea sa minunată și simțindu-mă uimită de forma sa în continuă schimbare, am fost din copilărie atrasă de puterea ei. Era acolo ceva magic, o forță benefică, spre care puteam să îmi trimit cele mai intime gânduri și căreia puteam să îi destăinui tristețea. Sub zâmbetul liniștitor al lunii, simțeam că nu sunt singură. 

Calendarul lunar este încă folosit în unele tradiții astăzi, iar pentru mulți iubitori ai lunii din zilele noastre, energia sa marchează o legătură mai profundă cu intuiția noastră și natura sezonieră. Fiind atent la energia lunii, ai oportunitatea de a privi în interior, de a îți valida intuiția, de a stabili noi intenții și de a planifica pașii următori cu mai multă ușurință. Poți folosi fiecare fază a lunii pentru a dezvolta mai mult din ceea ce ai nevoie: îngrijire de sine, productivitate, conexiune exterioară sau contemplare interioară. 

Există patru faze principale ale lunii în fiecare ciclu lunar și poți folosi aceste cicluri pentru a te ghida și a înțelege cum să ai grijă de tine.

Odată ce te vei obișnui să urmărești și să te conectezi la energia acestor patru faze principale, poți trece la urmărirea fazelor secundare și a modului în care acestea te pot ajuta să treci prin viață. Și, în loc să lucrezi împotriva fluxului acestui ciclu natural, poți începe să lucrezi cu el.

Fiecare fază a lunii poate fi clasificată fie ca fază yin, fie ca fază yang, astfel că există perioade în ciclul lunar în care trebuie să muncești mai mult, să duci la bun sfârșit lucrurile și să obții rezultate și există momente în care trebuie să te odihnești și să te refaci.


Faza 1 - Luna Nouă: Noi Inceputuri 

luna noua 

Începutul ciclului lunar este ceea ce se numește Lună Nouă. În faza lunii noi, luna este cea mai întunecată și uneori este numită Luna Neagră. De aici, își crește treptat luminozitatea spre luna plină în următoarele două săptămâni. Acesta este timpul pentru noi începuturi. Utilizează această fază pentru a stabili noi obiective și intenții. Acesta este un moment minunat pentru a începe un nou proiect.

Faza de lună nouă este o perioadă mai introspectivă, momentul optim pentru a planta semințele pentru roadele viitoare. Este un moment bun pentru a stabili intenții clare pentru luna care urmează, pentru a-ți clarifica obiectivele, a începe noi proiecte și a-ți recunoaște realizările din perioada care a trecut de la luna nouă anterioară. Este, de asemenea, un moment bun să eliberezi ceea ce nu-ți mai servește, astfel încât să poți primi noul, mai ales că această fază poate stârni dorința de a face pauză și de a reflecta. Energia lunii noi poate fi onorata în ziua lunii noi complete, însă și cu o zi inainte, și o zi după.

 

Noile începuturi ale acestei faze sunt atât la propriu cât și la figurat. Luna Nouă este de obicei însoțită de un sentiment de entuziasm și de putere. Imbratiseaza-l! Această fază este despre auto-descoperire și intenție și este faza care implică corpul emoțional. Este timpul să îmbrățișezi pasiunea, dorința și entuziasmul acestei etape și să te împaci cu faptul că poate nu știi cum se va manifesta intenția afirmată, dar ai încredere că se va manifesta. Întrebarea care trebuie pusă este: „Ce îmi doresc?” Este important să-ți imaginezi scopul: fă-l satisfăcător din punct de vedere emoțional. Creează o reprezentare vizuală, o imagine a scopului, a intenției, pe care să o poți privi pe tot parcursul ciclului. Ai încredere în tine și în potențialul tău de a te manifesta. Ai încredere în capacitatea ta de a învăța și de a te adapta.

Luna nouă, pe de altă parte, aduce cu ea un sentiment de calm. În acest ciclu lunar, emoțiile oamenilor revin la normal, determinarea lor revine cu o notă pozitivă și optimistă și există mai multă energie și acceptare a ideilor celorlalți.


Ritualul pentru Luna Nouă: Notează-ți intențiile în jurnal.


  

Aprinde o lumânare și ia-ți jurnalul. Poți alege un jurnal care să te inspire DE AICI și lumânări pentru ritualuri, DE AICI.

Trece data în partea de sus a paginii, împreună cu cuvintele „Intenții pentru Luna Nouă”. Apoi închide ochii și respiră adânc de câteva ori, iar când ești gata, scrie trei până la cinci intenții de bază pentru acest ciclu lunar. Scrie clar, la persoana întâi și timpul prezent, ca și cum s-ar întâmpla deja. Când ai terminat, citește-le pe fiecare cu voce tare, afirmând „Și așa și este”, după fiecare intenție rostită. Unele intenții pot necesita câteva cicluri lunare pentru a se materializa pe deplin. La următoarele faze de lună nouă, reflectă la ceea ce ai scris și adaugă/modifică intențiile dacă este necesar. Fii recunoscător pe măsură ce intențiile tale prind viață.Faza 2 - Luna în creștere: Timpul pentru acțiune

 


A doua fază este cunoscută sub numele de Faza Lunii în Creștere. Luna în creștere este perioada în care porțiunea lunii luminată de Soare începe treptat să se extindă și să crească în plinătatea ei. Acum poți începe să profiți de un anumit impuls în acțiunile tale.

Acum încep să încolțească semințele pe care le-ai plantat în timpul lunii noi, pe măsură ce clarifici și dai viață intențiilor pe care le-ai notat în jurnal. Luna în creștere este un moment bun pentru a te motiva, a te implica în ceea ce construiești și a îți transpune intențiile în acțiune. Pe măsură ce luna avansează spre faza de lună plină, privește cu sinceritate obiectivele tale și stabilește într-un mod realist și sincer pașii zilnici pe care îi poți face pentru a le atinge. Aceasta este o perioadă magnetică pentru transformare, idei noi, acumularea de energie, hrănirea viselor, depășirea obstacolelor și posibile descoperiri și revelații.


Ritualul pentru Luna în Creștere: Consultă cărțile Oracol, Tarot sau Runele.


  

În această fază, folosește cărțile oracol, cărțile tarot sau setul de rune pentru acțiune inspirată. Dacă nu ai încă un pachet, poți găsi AICI. Alege-l pe cel care te atrage cel mai mult.

Fă o pauză și respiră adânc de câteva ori, gândește-te la intențiile tale și amestecă setul de cărți. Întinde cărțile și treci mâna stângă peste ele până când simți o atracție magnetică. Trage două cărți: prima aduce claritate intenției tale de bază, iar a doua carte reprezintă sprijinul sau acțiunea necesară pentru a alimenta această intenție. Continuă să respiri adânc si meditează asupra gândurilor care apar în timp ce îți contempli cărțile.


Faza 3 - Luna Plină: Finalizare

 


 Luna plină este faza în care soarele luminează întreaga lună, făcând-o să pară cât se poate de plină, rotundă și strălucitoare. Această fază reprezintă finalizarea, fertilitatea, abundența și transformarea. Este perioada când semințele plantate la luna nouă înfloresc. Deoarece luna este direct opusă soarelui în această fază, poate fi, de asemenea, o perioadă de conflict, contradicție și energie emoțională mai intensă. Totul este în plină iluminare, ceea ce înseamnă, de asemenea, că este un moment bun pentru a privi cu sinceritate întregul spectru a ceea ce funcționează sau nu pentru tine. Acest surplus de energie este însă însoțit și de mai multă conexiune cu exteriorul. În plus, abilitățile tale psihice pot fi mai intense – așa că fii atentă la ce simți, la lucrurile la care vrei în mod intuitiv să renunți, să elimini din viața ta. Energia lunii pline poate fi onorată în ziua lunii noi complete, însă și cu o zi inainte, și o zi după.

Când luna este plină, stresul devine un factor major și oamenii devin mai sensibili la detalii. Dacă ai o perioadă mai încărcată la muncă sau un termen limită se apropie, se va simți și mai copleșitor și de multe ori există un impuls puternic de a te ocupa de propriile nevoi, mai degrabă decât de a acorda atenție nevoilor celorlalți.


Ritualul pentru Luna Plină: Încarcă-ți cristalele.


   

Luna plină este un moment excelent pentru a îți încărca cristalele. Pune-ți cristalele undeva unde vor fi expuse la lumina lunii, cum ar fi pe pervazul ferestrei sau afară în curte, într-un loc sigur și uscat. Lăsă-le afară una sau două nopți, astfel încât să poată absorbi cât mai mult din această minunată energie cosmică. Luna plină îți va curăța și îți va activa cristalele.


 Faza 4 - Luna în descreștere: Curățare și vindecare


 Faza lunii în descreștere este ultima fază a ciclului lunar. Această fază poate fi o perioadă reconfortantă, liniștitoare, perfectă pentru a începe integrarea și asimilarea noilor lecții pe care le-ai învățat și a experiențelor pe care le-ai avut.

Descreșterea menționată în această fază se referă la scăderea luminii lunii, invitându-ne să ne calmăm, să ne liniștim și să renunțăm la sentimente negative. Luna în descreștere este o perioadă de reînnoire, retragere și odihnă. S-ar putea să te lași influențată de această fază în mod intuitiv, sau poate fi necesar să decizi în mod conștient că este timpul pentru a face pauză, dacă ai tendința de a fi permanent în mișcare. După strălucirea activă a lunii pline, luna în descreștere începe să se întunece, aducând nevoia de a renunța și de a elibera.

Aceasta este o fază bună pentru a reflecta și a contempla ceea ce se apropie de final, astfel încât să te poți pregăti să plantezi semințe noi sau să ai grijă de cele care încă mai cresc, pe măsură ce luna se îndreaptă din nou spre faza Luna Nouă. Luna în descreștere este, de asemenea, un timp pentru a curăța, a vindeca, a încheia capitole și a permite apelor intuiției tale să curgă pe deplin.


Ritualul pentru Luna în Descreștere: Fă ordine.


 

 Știm cu toții cât de bine este să intri într-un spațiu curat și ordonat. Luna în descreștere te invită să eliberezi dezordinea și să creezi un spațiu sacru în care să locuiești, astfel încât mintea și energia să fie libere și curate. Este posibil să fie nevoie de câteva faze ale lunii în descreștere pentru a termina de făcut ordine în toată casa, așa că începe puțin câte puțin. Vei simți instantaneu diferența. Aruncă, donează sau curăță orice te îngreunează sau ocupă spațiu valoros. Aceasta este, de asemenea, o perioadă minunată pentru a îți crea altarul sacru: un loc pentru a nota în jurnal, pentru a medita și pentru a lucra cu cărțile de oracol. Dacă ai deja un altar, curăță-l și reorganizează-l pentru a reflecta intențiile tale actuale.


Suntem cu toții o parte a universului, interconectați cu acesta și unii cu alții. Când putem să recunoaștem acest fapt și lucrăm pentru a ne alinia cu ciclurile naturale ale Universului, putem atinge vibrații mai înalte și niveluri de conștientizare mai mari în noi și în ceilalți.


Articole similare

Cum se fac ritualurile cu lumanari
Cum se fac ritualurile cu lumanari
Unele dintre produsele noastre cele mai populare sunt lumanarile magice pentru ritualuri. Suntem adesea intrebati de moduri de realizare a acestor ritualuri, asa ca descriem mai jos acest proces. ...
7 pasi pentru a te conecta cu ingerul tau
7 pasi pentru a te conecta cu ingerul tau
Îngerii sunt cu adevărat universali. Un procent mult mai mare decât oamenii care cred în orice religie mondială, cred în îngeri. Asta deoarece îngerii sunt esențiali pentru majoritatea religiilor...
5 cristale pentru diminuarea anxietatii
5 cristale pentru diminuarea anxietatii
Anxietatea este, din păcate, extrem de răspândită în aceste timpuri. Majoritatea oamenilor o vor experimenta la un moment dat în viața lor. Poate îngreuna concentrarea sau te poate împiedica să fii...
Însoțitorii Divini: Îngerii si Ghizii Spirituali
Însoțitorii Divini: Îngerii si Ghizii Spirituali
Chiar și atunci când simți că ești complet singur, există însoțitori divini care sunt mereu cu tine. Înainte de încarnare, ei au ales să te însoțească de-a lungul vieții, din momentul primei tale...
5 cristale pentru protectie
5 cristale pentru protectie
Pe parcursul vieții, e posibil să apară perioade când simți că ai nevoie de protecție. Poate că te simți blocat într-o relație toxică sau te simți paralizat și anxios din cauza fluxului nesfârșit de...
Produse de comparat (/5)