Tu ce fel de vrajitoare esti? Diferitele tipuri de vrajitoare

Vrajitoarele exista de secole. Din punct de vedere istoric, comunitatile din intreaga lume chemau vindecatorii sa impartaseasca remedii magice populare pentru boli, protectia culturilor si vremea buna.

In mijlocul secolului al XX-lea s-a cunoscut o renastere pozitiva a termenului „vrajitoare” prin miscarea Wiccan, care s-a raspandit in multe miscari feministe. Astazi, multi oameni din traditii si culturi spirituale diferite revendica cuvantul „vrajitoare”, vrajitoria devenind din ce in ce mai diversa, descentralizata si deschisa interpretarii personale.

CARE SUNT TIPURILE TRADITIONALE DE VRAJITOARE?

O vrajitoare din Sabat functioneaza ca parte a unui grup mai larg de vrajitoare, uneori conduse de o mare preoteasa, care isi combina puterile si abilitatile magice pentru a crea vraji mai puternice si mai mari si rezultate manifeste pentru grup si nu numai. Sabatul tinde sa se concentreze pe magie ceremoniala si ritualica.

O vrajitoare Solitara lucreaza mai degraba singura decat cu un grup de alte vrajitoare. Cele solitare pot urma o anumita ramura a vrajitoriei sau o combinatie.

O vrajitoare ereditara este cineva care si-a mostenit puterile sau practica prin linia sa de familie.

O vrajitoare traditionala sau populara practica magia populara a stramosilor sau a oamenilor din zona geografica din apropiere. Multe vrajitoare traditionale folosesc un amestec de credinte si practici vechi combinate cu instrumente si idei moderne. Adesea, ele aveau o abordare istorica folosind practici si credinte magice care existau cu mult inainte de a exista Wicca.

In prezent, exista multe tipuri de vrajitoare!

Poate ca esti deja printre numarul tot mai mare de vrajitoare? Dar tu ce fel de vrajitoare esti?

Acest test micut te va ajuta sa afli raspunsul la aceasta intrebare:

  

  Vrajitoarele cristalelor  sunt profund conectate la vibratia si puterea cristalelor si pietrelor semipretioase  si practica magia cristalului pentru a se manifesta, amplifica si atrage energia. Acestui tip de vrajitoare ii place să colecteze cristale, sa le incarce in lumina lunii si apoi sa-si valorifice energiile pentru manifestare si meditatie.

Daca vezi aure, simti energii si iubesti lucrurile stralucitoare, atunci esti o vrajitoare a cristalelor!

Vrajitoarele cosmice sunt atrase de astrologie si sunt concentrate in mare masura pe energiile lunare ale ciclului Lunii si pe vrajile care amplifica sau protejeaza impotriva evenimentelor ceresti. Ele se concentreaza pe semnele zodiacale si pe hartile natale si urmaresc stelele si planetele pentru a-si valorifica pe deplin puterea atat ca vrajitoare, cat si ca vindecatoare.
Daca descoperi ca oamenii vin la tine pentru sfaturi, esti atrasa de toate lucrurile ceresti si iti place sa lucrezi cu universul, atunci s-ar putea sa fii o Vrăjitoare Cosmica!
Vrajitoarele verzi se simt cele mai multumite si puternice atunci cand sunt inconjurate de natura. Acestea se concentreaza intru totul pe natura, vindecare si ingrijire. Ele isi trag puterea, uneltele si ritualurile din pamant si in aer liber. Preparatele din ierburi, flori si plante sunt folosite ca sursa principala de ingrediente pentru vraji si continut ritualic.

Daca te simti atrasa de lumea naturala, ai un dar pentru vindecare si liniste, te bucuri de gradinarit si de ingrijirea plantelor si ierburilor, ai putea fi o Vrajitoare Verde!Ca vrajitoare de bucatarie, manifestarea si alte lucrari de vraji sunt cele mai naturale in timp ce se gateste. Acest tip de vrajitoare incorporeaza magia in gatit si coacere si ar putea alege ierburi pentru proprietațile lor magice, la fel ca si pentru gustul lor. Vrajitoarele de bucatarie ar putea pregati mese pentru anumite sarbatori, scopuri sau ritualuri pe care sa le impartaseasca cu comunitatea sau clanul lor.
Daca studiezi diferitele utilizari ale ierburilor si condimentelor si folosesti retetele  ca instrumente de manifestare, ai putea fi o Vrajitoare de Bucatarie!

* Testul este doar în scop de divertisment.

Comentarii